Creu Roja va atendre més persones durant les tres primeres setmanes de la pandèmia que en tot el 2019

Més d’un 60% dels atesos va acostar-se a l’entitat per primer cop.


La Creu Roja va atendre més persones durant les tres primeres setmanes de la pandèmia que en tot el 2019. D'aquestes, més d'un 60% es va acostar a l'entitat per primer cop arran de la situació derivada de la Covid-19. Aquesta és la principal conclusió de l'informe Impacte de la covid-19 en l'alimentació de la llar, on també es posa de manifest que un terç de les famílies no tenen ingressos mensuals estables. “Hi torna a haver una pobresa nova de persones que mai han patit aquesta situació d'extrema vulnerabilitat”, ha alertat el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist. Durant aquest període s'han atès 600.000 persones de manera directa i 1 milió i mig d'indirectes, el que equival a 1 de cada 5 catalans.

L'informe també constata que el 34,4% de les llars ateses no té cap ingrés estable al mes i 4 de cada 10 basen el seu ingrés majoritari en prestacions, situació que es dona “per primera vegada en molts anys”, segons l'entitat. De fet, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha assegurat que la situació és “crítica” i l'ha comparat amb la que l'entitat va viure arran de la crisi econòmica del 2008.

Gairebé la meitat dels enquestats depenen de la donació d'entitats i un 10% de les ajudes de familiars o amics. Per tot plegat la Creu Roja assegura que un 91,7% de les persones seguirà necessitant el suport de l'organització en els pròxims mesos. Així mateix, l'informe alerta que “cal treballar” per garantir l'accés de les persones en situació de vulnerabilitat a les prestacions.

Pel que fa a dades sobre alimentació, un 66,36% dels enquestats en l'informe assegura que pateixen “algun grau” d'inseguretat alimentària. La Creu Roja entén per seguretat alimentària l'accés en tot moment a aliments suficients, agradables i saludables. Un 12,7% de les llars arriba a la inseguretat alimentària severa i en un 15,2% de les llars alguna vegada per falta de recursos algun menor va deixar d'esmorzar, dinar o sopar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article