La història de l’Open Arms arriba als cinemes amb la pel·lícula ‘Mediterráneo’

El film narra el viatge a Lesbos d’Òscar Camps i Gerard Canals per salvar vides dels refugiats sirians


El drama de milers de refugiats escapant per mar de països en conflicte arriba aquest divendres als cinemes després pel seu pas pel Festival de Cinema de Sant Sebastià amb la pel·lícula ‘Mediterráneo’, dirigida per Marcel Barrena. Una cinta, protagonitzada per Eduard Fernández, que té com a fil conductor la història de l'ONG Proactiva Open Arms i que ha estat seleccionada per l’Academia del Cine per representar a Espanya en els Oscar.

Amb un repartiment encapçalat per Eduard Fernández, Dani Rovira —en la primera cinta després de recuperar-se d'un càncer—, Anna Castillo, Àlex Monner i Sergi López, ‘Mediterráneo’ narra la història de dos socorristes de Badalona, Òscar Camps i Gerard Canals, que el 2015 viatgen a Lesbos impactats per la imatge d'un nen, l'Aylan Kurdi, ofegat a les aigües del Mediterrani.

Aquest és l'embrió del que va acabar esdevenint Proactiva Open Arms, una organització que en paraules de Barrena, no té una “posició política, sinó humana” que “mereixia ser explicada”.

Pel director, el projecte busca “sumar i transformar”, perquè entén el cinema com una “arma que s'ha de fer servir”. Ferm espectador del cinema americà, com a director ha apostat fins ara per projectes compromesos amb la realitat social. “M'hi sento còmode”, revela.

El film, afirma, per la seva part, Eduard Fernández, parla de l'instint humà de salvar algú “quan s'ofega”. “Ho faria qualsevol membre d'un partit, de Vox també, fins i tot el mateix Abascal salvaria una vida d'algú que mor a l'aigua. El debat és el que es fa després”, reflexiona Fernández. Per això, defensa que la cinta és un “viatge” des de l'inici, en què dos socorristes deixen Catalunya per anar a Lesbos a veure què hi passa, i creu que no té cap “ideologia”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article