Neix una plataforma digital per millorar l’atenció a les persones sense llar

El projecte NIDUS oferirà una “caixa forta digital” per guardar la documentació i un sistema de xat per contactar amb professionals socials.


La Fundació iSocial i els ajuntaments de Barcelona, Girona i el Prat de Llobregat han impulsat el projecte NIDUS, que té l’objectiu de desenvolupar una plataforma digital per millorar l'atenció a les persones sense llar. La plataforma serà accessible des de mòbil i ordinador i oferirà a les persones en situació de sensellarisme un paquet d'eines tecnològiques.

Entre aquestes, hi haurà una “caixa forta digital” que els permetrà guardar la seva documentació al núvol i un sistema de xat per poder-se comunicar amb els professionals socials, així com un mapa dels punts d’interès i recursos que poden donar resposta a les seves necessitats. Un cop desenvolupades aquestes eines es farà una prova pilot amb una cinquantena de persones dels tres municipis. En el projecte hi col·laboren ABD, Grup ATEA, Suport-Girona i Fundació Sant Pere Claver.

El projecte neix per donar resposta a la pèrdua de documentació que afecta habitualment el col·lectiu de persones sense llar i a les situacions d'ansietat i trastorns de salut mental que se'n deriven, així com a la sobrecàrrega burocràtica que això general als professionals socials que els atenen.

El CEO de la Fundació iSocial, Toni Codina, ha destacat que més del 80% de les persones sense llar té telèfon mòbil i per això ha afirmat que cal potenciar aquesta eina. S’estima que a Catalunya hi ha 53.118 persones que viuen al carrer o que pernocten en albergs però han de passar la resta del dia al carrer. A la ciutat de Barcelona, el nombre de persones sense llar que dormen als recursos públics i privats s’ha doblat en 12 anys, i el nombre de persones que viuen en assentaments ha crescut un 93% des de 2015.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article