L’avortament quirúrgic a Lleida ja és una realitat

Des d’aquest dilluns, Salut garanteix interrompre l’embaràs fins a la setmana 14, una reivindicació històrica de les lleidatanes  


Les dones lleidatanes ja no hauran de desplaçar-se a Barcelona o Tarragona si decideixen avortar quirúrgicament. Aquest dilluns, ja s’han començat a atendre les primeres consultes per interrompre l'embaràs de forma voluntària fins a la setmana 14 a la capital de Ponent, tal com ja havia anunciat la setmana passada el Departament de Salut.

Després d’anys de reivindicació de les dones lleidatanes, que només podien avortar a la demarcació amb píndoles avortives, —un fet que només es pot fer fins a la novena setmana de gestació, a partir de llavors, només es pot interrompre l’embaràs de forma quirúrgica—, les dones interessades ho poden fer a través de la clínica privada MiNovAliança. Salut ha signat un acord amb aquest centre per a la prestació d'aquest servei al qual fins ara no es podia accedir al conjunt de la Demarcació de Lleida, a causa de l'objecció de consciència dels professionals públics. Només l'any passat, 880 dones van haver de marxar de la demarcació de Lleida per interrompre l'embaràs.

El servei també s'ofereix a les dones de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran que ho sol·licitin, ja que allà de moment no es pot interrompre l’embaràs quirúrgicament de forma voluntària. 

Amb la posada en marxa d'aquesta prestació se soluciona una qüestió d'accessibilitat i equitat territorial, que afectava les dones de les comarques de Lleida a l'hora d'aturar voluntàriament la seva gestació. A més, aquest model pretén informar exhaustivament la dona de tot el procediment des del punt de vista clínic garantint una informació individualitzada, segons apunta Salut en un comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article