Visites inclusives al Park Güell i al Zoo, l’aposta de Barcelona en el programa Innovacció 2030

L’Ajuntament obre un concurs per trobar solucions basades en la tecnologia i les dades


L'Ajuntament de Barcelona ha donat el tret de sortida del programa Innovacció 2030 per accelerar l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la ciutat. Entre les propostes hi ha l'objectiu que el 2022 el Park Güell i el Zoo ofereixin visites inclusives adaptades per persones amb diversitats sensorials i cognitives o discapacitat física. 

Per això, l'Ajuntament ha obert un concurs per trobar solucions basades en la tecnologia i les dades. La convocatòria està oberta a empreses, emprenedors i organitzacions tant locals com internacionals i té un pressupost total de 951.888 euros, aportats per l'Ajuntament i la Fundació Mobile World Capital Barcelona. “Volem fer Barcelona més accessible i sostenible”, ha dit la tercera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet.

Així mateix, el tercer repte del pla busca trobar un sistema per al control de la correcta ocupació de les places d'aparcament reservades a vehicles específics. El comissionat de l'Agenda 2030 de l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Rodríguez, ha avançat que els següents cinc reptes es vincularan a “temes de mobilitat, turisme i inclusió” i es posaran en marxa als districtes de les Corts, Eixample i Horta-Guinardó. Aquests reptes encara estan en un procés de definició tècnica i es posaran en marxa en una segona fase del projecte.

Bonet ha reiterat que tot plegat pretén trobar “solucions concretes” per “fer aterrar” els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutat. En aquest sentit ha destacat la importància de la col·laboració publicoprivada per “donar resposta” a les demandes. “Les institucions no tenim resposta a tots els reptes que tenim com a societat i els hem de buscar allà on hi ha coneixement i experiència”, ha subratllat. Cadascuna de les propostes es licita per separat i la informació detallada es pot consultar al web barcelona.catinnovaccio2030.

“La tecnologia ha d'estar al servei d'aquest enorme repte que tenim com a societat”, ha subratllat Bonet. Així mateix, ha explicat que tots els projectes que es presentin a la convocatòria han de poder-se adaptar i replicar en altres espais públics. Les propostes guanyadores es posaran en marxa en una prova pilot durant l'any 2022.

Visites inclusives al Park Güell i al Zoo

Els primers reptes van enfocats a què les persones amb diversitats sensorials i cognitives puguin fer visites al Park Güell i al Zoo de Barcelona. En el cas del Park Güell, en tractar-se d'un patrimoni protegit, hi ha limitacions per fer adequacions i la infraestructura. Si bé actualment existeix un recorregut adaptat que permet que les persones amb mobilitat reduïda observin els espais més rellevants del parc, la nova proposta busca “una nova perspectiva” per a persones amb diversitats funcionals. “Estem oberts a qualsevol solució”, ha dit la directora general de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), Marta Labata.

Pel que fa al Zoo, Labata ha detallat que l'equipament treballa en la renovació de les instal·lacions, de manera que es tracta d'un espai “interessant” per anar “més enllà” i aconseguir que sigui accessible per a més gent.

Sistema de control de vehicles i electromobilitat

El tercer repte va adreçat a la mobilitat, en concret a trobar un sistema que controli la correcta ocupació de les places de vehicles reservades per a persones amb diversitat funcional. “Busquem solucions que ens assegurin un ús adequat de les places reservades per a l'estacionament”, ha detallat Bonet. Els reptes 4 i 5, que es publicaran més endavant, faran referència a la viabilitat del cotxe elèctric. En aquest sentit el pla pretén optimitzar els serveis de distribució d'energia i de càrrega.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article