L’atenció primària incorporarà 150 referents de benestar emocional

Argimon demana treballar per potenciar l’autonomia i la inserció social de les persones amb problemes de salut mental


Pere Aragonès ha anunciat aquest dimarts la incorporació de 150 referents de benestar emocional a l'atenció primària en el marc d'un projecte de benestar social i salut comunitària impulsat pel Departament de Salut. L'objectiu, és "incrementar i millorar la promoció i prevenció del benestar emocional, millorar el coneixement i la intervenció precoç dels factors psicosocials de la comunitat, i, sobretot, reduir la medicalització", ha indicat el president del Govern. Així ho ha dit durant l'acte commemoratiu del 25è aniversari de Salut Mental Catalunya, on també hi han participat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la presidenta de l'entitat, Enriqueta Vidal.

La mesura anunciada per Aragonès s'afegeix al reforç del personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb la incorporació d'un equip de psicòlegs propis distribuïts per tot el territori, que es va fer per donar resposta a la situació generada per la pandèmia. El president també ha recordat que s'incrementarà en 80 milions d'euros el pressupost de la xarxa de salut mental, tal com va anunciar durant el debat de política general.

Aragonès s'ha compromès a seguir “lluitant contra l'estigma”, així com a consolidar noves polítiques d'ocupació i inserció laboral de persones amb necessitats específiques per salut mental, i a reforçar l'atenció a la salut mental durant l'etapa escolar ampliant el programa Salut Escola, inclòs al Pla de Govern.

Per la seva banda, el conseller Argimon ha demanat “fer un esforç” i treballar per potenciar l'autonomia de les persones i fer possible la seva recuperació i inserció social. Per això ha insistit en la importància de treballar transversalment amb diferents departaments del Govern pel Pacte per a la Salut Mental.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article