Els autobusos de Terrassa incorporaran pictogrames per a persones amb autisme

L’acció vol millorar l’accessibilitat en la mobilitat arreu de la ciutat


Facilitar l’accessibilitat dels col·lectius que poden tenir problemes de comprensió i de mobilitat. Aquest és l’objectiu de la campanya ‘Terrassa trenca barreres’, que ha impulsat l’ajuntament de la ciutat per acabar amb les dificultats que es poden trobar les persones amb discapacitat física o intel·lectual. 
 

Una de les accions es durà a terme als autobusos municipals de la ciutat, gestionats per Transports Municipals d'Ègara, que incorporaran pictogrames als seus vehicles i parades perquè les persones amb autisme i altres problemes de comprensió puguin viatjar de manera segura. Segons apunta el consistori, Terrassa es converteix en la primera ciutat catalana en apostar per aquests elements visuals que facilitaran el viatge a les persones amb autisme o altres problemes de comprensió.

Es tracta d'uns elements que permeten comprendre els usos socials i les normes, de manera que suposen una ajuda afegida per a les persones que tenen dificultats per interioritzar-les si no tenen a l'abast un recordatori visual. Entre les indicacions hi figuren l'espera, l'entrada un cop s'obren les portes o la necessitat de fer cua. Els pictogrames s’incorporaran a setanta autobusos de la flota i a les 150 parades amb marquesina existents a la ciutat. 

El pla també incorpora una campanya per no estacionar en places per a persones amb mobilitat reduïda. Sota el nom de ‘Posa't en el meu lloc, no aparquis en el meu lloc’, es vol conscienciar de la necessitat de respectar aquests punts d'aparcament, pensats exclusivament per als col·lectius que els necessiten. Moltes vegades, aquestes persones es troben que altres vehicles ocupen les seves places, i això els suposa un gran prejudici, que els bloqueja l'accés al seu destí quan l'alternativa d'aparcament està lluny o presenta graons fins a l'entrada.

D’altra banda, l'Ajuntament de Terrassa també ha signat un conveni de col·laboració amb l'associació Teavial per millorar l'accessibilitat cognitiva dels passos de vianants propers a les escoles. En concret, es pintarà una seqüència de quatre pictogrames de fàcil comprensió als passos de vianants que informarà sobre com travessar el carrer de manera autònoma i segura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article