Diverses entitats reclamen celeritat al Govern per implementar els plans d’acció i millora de la salut mental i les addicions

Celebren que la problemàtica estigui a l’agenda pública però alerten que parlar-ne i planificar no és actuar


El Fòrum Salut Mental i Addiccions ha reclamat celeritat al Govern per implementar els plans d'acció i millora de la salut mental i les addiccions. Les entitats celebren que la situació ha millorat en comparació a fa un any perquè la salut mental està a l'agenda pública amb una intensitat i una presència als mitjans que no s'havia vist fins ara.

Tot i això, apunten que fer visible un problema i definir plans d'acció és només un primer pas i alerten que la situació continua sent molt difícil. "Prioritzar i planificar no és fer", asseguren. Per això, reclamen que s'apliquin totes les mesures anunciades en el menor temps possible.

En concret, demanen que s'implementi l'estratègia integral de salut mental i addiccions en breu, que es despleguin accions dirigides a les persones amb problemes de salut mental i addicions en tots els departaments implicats de manera urgent i que es reforcin els serveis comunitaris de salut mental i addiccions com a serveis de proximitat. L'objectiu ha de ser que el sistema d'intervenció estigui en un nivell comparable al d'altres problemes de salut.

El Fòrum està format per diverses entitats com Associació Benestar i Desenvolupament, Comunitat Terapèutica del Maresme, Fundació Osonament, Centre de Formació i Prevenció, Fundació Vidal i Barraquer, Fundació Malalts Mentals de Catalunya i Fundació Lar, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article