Aprovada la dotació de 284 mentors digitals per impulsar la digitalització dels centres

El programa començarà al gener i acabarà l’agost del 2023 i preveu tenir un impacte en 3.541 escoles i instituts


El Govern ha aprovat aquest dimarts la dotació de 284 mentors digitals per impulsar la digitalització dels centres educatius. És una figura que ha d'acompanyar, implementar i avaluar l'estratègia digital als centres, i és una de les principals actuacions del pla d'educació digital de Catalunya 2020-2023.

Els mentors capacitaran al professorat en competències digitals en el marc del projecte educatiu del centre, i es farà una formació interna per assolir la competència digital. En els dies vinents es publicarà la convocatòria per seleccionar els 284 mentors, i hi poden accedir funcionaris de carrera amb plaça definitiva o provisional. El programa començarà el gener de 2022 i s'allargarà fins a l'agost de 2023.

El Departament vol fer avançar el sistema educatiu cap a la transformació per donar resposta als reptes socials. Assenyalen que l'escola “ha de ser permeable als canvis” i alhora “ha de donar resposta als reptes de l'era digital, i la transformació digital del sistema educatiu és clau per al progrés”.

Així, l'executiu vol garantir que el 100% de l'alumnat té experiències d'aprenentatge que incorporin el pensament computacional, el pensament crític, l'ús d'instruments i aplicacions digitals, la comunicació transmèdia o la robòtica. Un altre objectiu és que les escoles i instituts acabin el procés amb una estratègia digital de centre definida. I aconseguir que el 80% del professorat disposi de la competència digital B1.

Els 284 mentors digitals acompanyaran entre 4 i 15 centres educatius durant els cursos 2021-2022 i 2022-2023, amb un treball intern i un altre en xarxa. Ho faran de forma transversal i territorialment, conjuntament amb la xarxa ja existent d'assessors i referents digitals, i amb l'equip de cultura digital.

Amb tot això, l'impacte previst a finals del curs 2022-2023 serà en un total de 3.541 centres dels diferents nivells i especialitats, un 80% del professorat de centres públics i concertats amb nivell de competència digital B1 —més de 92.200 persones—, i una afectació indirecta a 1,6 milions d'alumnes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article