Un grup de treball analitzarà si cal modificar l’accés a la Renda Garantida de Ciutadania

La prestació supera els 169.000 beneficiaris i els 44 milions d’euros de nòmina mensual


La Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ha acordat crear un grup de treball que avaluarà el funcionament de la llei, després de quatre anys d'haver-se aprovat. A més, analitzarà els requisits d'accés a aquesta prestació per valorar si és necessari fer modificacions.

La prestació supera actualment els 169.570 beneficiaris, un augment del 20% l’últim any, i els 44 milions d’euros de nòmina mensual, un 43% més que el 2020.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha valorat la necessitat de trobar mecanismes permanents de coordinació entre el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Departament d'Empresa i Treball i la Direcció General de Prestacions Socials del Departament de Drets Socials.

Les persones que vulguin demanar la prestació poden sol·licitar-la o bé a les oficines del SOC o a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC) de Drets Socials, en funció de si són laboralment actives o no.

La Comissió de Govern de l'RGC és responsable del seguiment, avaluació i revisió de la prestació. Aquest òrgan el componen la Generalitat, UGT, CCOO, Foment del Treball, PIMEC, la Taula del Tercer Sector, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article