Els programes dels partits a debat davant les entitats

150 persones a la trobada organitzada per la Taula

  • Un moment de l'acte
    Un moment de l'acte
  • Àngels Guiteras en el moment de la presentació
    Àngels Guiteras en el moment de la presentació

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya (la Taula) va organitzar dimecres passat una taula rodona amb els representants de tots els partits polítics amb representació parlamentària tret de Ciudadanos. La trobada va servir als representants dels partits per explicar les línies generals dels seus programes electorals en matèria de polítiques socials i a les entitats socials per poder conèixer i preguntar de primera mà.

L'acte va tenir lloc a l'Auditori ONCE de Barcelona i va ser conduit per la periodista de BTV Vanessa Petit davant 150 persones.

Després de la presentació realitzada per la delegada de l'ONCE a Catalunya, Teresa Palahí, i de la presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, els membres del govern tripartit, per separat, van defensar el canvi que han introduït en els últims anys en matèria de legislació i en l'aposta per a la descentralització. Laura Massana, d'ICV-EUiA, va defensar els impostos progresssius, el copagament i la concertació dels serveis públics. Pere Bosch va marcar la descentralització i simplificació de l'administració pública i l'aposta pel Tercer Sector Social com els reptes de futur. Carme Figueres, del PSC, va apostar per la millor en l'atenció i la proximitat, la prevenció i la potenciació de les rendes mínims i l'ajut a l'habitatge. També es va comprometre a aprovar el Segon Pla de Suport al Tercer Sector.

El representant del PP Rafael López va apostar per reduir la presència de l'Estat, per la transversalitat dels departaments, i així, poder col·locar la persona al centre de l'acció política i l'aposta per la iniciativa privada en la gestió i servei dels recursos.

Josep Lluís Cleries, de CiU, va prendre l'acord d'incloure la Taula al Consell de Treball Econòmic i Social i a l'Acord Estratègic per l'economia catalana, de trobar solucions a l'IVA pel tercer sector i per acostar l'administració a les persones. Finalment, va reclamar el desplegament de les legislacions aprovades i la il·lusió com a caràcter imprescindible d'un govern.

Finalment els assistents van realitzar preguntes sobre temes com el voluntariat, la violència de gènere o la llei de la dependència.

Podeu llegir tota la crònica a la notícia que ha publicat la Taula del Tercer Sector a la seva pàgina web.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article