El 33,8% de les persones amb discapacitat es troba en risc de pobresa o exclusió

COCEMFE reclama que s’implementin “totes les mesures necessàries” per erradicar aquesta situació


La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) denuncia que el 33,8% de les persones amb discapacitat es troba en risc de pobresa o exclusió.

L'entitat ha alertat que la situació ha empitjorat encara més després de la pandèmia, per això reclama que s'implementin “totes les mesures necessàries” per erradicar aquestes situacions. COCEMFE ha recordat que es tracta de la xifra més elevada de l'última dècada, amb un increment interanual superior a l'1% i gairebé 11 punts percentuals més que la que suporta la població sense discapacitat (23%).

L'escassetat d'habitatges accessibles, l'increment del cost dels lloguers i el sobrecost que impliquen les tecnologies de suport i sistemes domèstics són alguns dels factors que restringeixen l'accés a un habitatge en condicions d'igualtat. D'altra banda, l'entitat recorda que l'increment de la factura de la llum també té una major incidència sobre aquest grup social, ja que moltes persones amb discapacitat física i orgànica necessiten realitzar un consum elèctric constant per al correcte seguiment del seu tractament o l'ús de tecnologies i recursos per a la vida independent.

Finalment, l'entitat sosté que les mesures adoptades per a fer costat als sectors més vulnerables “no s'estan gestionant amb l'efectivitat i agilitat”, com demostra “la denegació de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) a més del 60% de les llars on viuen persones amb discapacitat que l'han sol·licitat”, ja que moltes de les seves circumstàncies sanitàries, socials i econòmiques no estan reconegudes expressament en els criteris d'accés.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article