El Govern espanyol vol duplicar el nombre de beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital amb la introducció de “millores”

L’executiu de Pedro Sánchez incorporarà un complement per a la infància i obre la porta a què el sol·licitin joves extutelats


El govern espanyol pretén duplicar el nombre de beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) amb la introducció d'una sèrie de “millores”. Actualment, unes 800.000 persones reben aquesta prestació, de les quals 320.000 són menors. 

Ho han explicat aquest dilluns en roda de premsa el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, i la ministra de Drets Socials, Ione Belarra. L'executiu incorporarà a la prestació un complement per a la infància que rebran llars que no superin el 300% de renda garantida de l'Ingrés Mínim Vital pel seu tipus de llar i que no superin el 150% del llindar de patrimoni. El complement serà de 100 euros al mes per llar amb nens de 0 a 3 anys, de 70 entre 3 i 6 anys i de 50 per cada menor d'entre 6 i 18 anys.

A banda, l'executiu ha explicat que podran sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital joves extutelats a partir dels 18 anys. El govern espanyol també introduirà altres elements com la reducció del termini d'antiguitat de la unitat familiar de 12 a sis mesos per accedir a la prestació i de tres a dos anys l'acreditació de vida independent de menors de 30 anys.

A més, es convertirà en permanent la possibilitat de sol·licitar-lo pels ingressos de l'any en curs i s'elevaran els llindars de renda i patrimoni per a aquests casos. Una altra mesura és un complement del 22% per a unitats de convivència amb persones amb discapacitat i per a aquestes llars s'exceptuarà del còmput de rendes les prestacions que reben per dependència, pensió alimentària o prestacions d'atur.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article