Els espais familiars de criança de Barcelona s’amplien de 16 a 20 i ofereixen unes 1.200 places

439 places corresponen als grups de Nadons en família, per a infants en el seu primer any de vida


La xarxa d'Espais familiars de criança municipals (EFCM) de Barcelona passarà de tenir 16 equipaments el curs passat a 20 en l'actual, amb unes 1.200 places. El curs ha començat amb 17 espais, amb la novetat de l'EFCM Els Gats (Sants-Montjuïc), i en els propers mesos se n'incorporaran dos a Nou Barris i un altre a Sant Martí.

De moment, la xarxa inicia el curs amb 17 espais distribuïts arreu de la ciutat que oferiran aquest servei d’educació de la petita infància. Un d’aquests espais s’estrena tot just ara: l’EFCM Els Gats, situat al mateix equipament del carrer Roger 48 a on ha obert una nova escola bressol municipal, amb el mateix nom.

I durant els propers mesos es preveu que la xarxa continuï creixent, ja que incorporarà dos nous EFCM situats als barris de Trinitat Nova i Porta, al districte de Nou Barris, i un altre al barri de La Verneda i la Pau (al districte de Sant Martí). Així doncs, la ciutat passarà dels 16 EFCM del curs passat, a 20 EFCM d’aquest 2021-2022, i per tant aquest creixement es produirà en tan sols un curs.

La capacitat de places disponibles a data d’avui, és de 1.147, de les quals 439 places corresponen als grups de Nadons en família, per a infants en el seu primer any de vida.

Ara bé, l’obertura dels nous espais familiars previstos els propers mesos permetrà arribar a la xifra de 1.237 places. Això vol dir que el nombre de places totals un cop s’obrin els nous espais, serà de 500 places més que abans de la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article