Les persones que viuen en àrees socioeconòmiques més deprimides tenen més risc d’estils de vida no saludables

Les dones mengen més sa però fan menys exercici físic


Les persones que viuen en àrees socioeconòmiques més deprimides tenen més risc d'estils de vida i alimentació no saludables. Aquesta és una de les conclusions a les quals han arribat investigadors de l'IDIAPJGol, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i centres associats al projecte PREDIMED-Plus de Catalunya.

La recerca ha analitzat dades de 1.512 persones de 55 a 80 anys. Els resultats mostren que tenir ingressos baixos està relacionat amb seguir una dieta menys saludable i amb dur a terme menys activitat física. Per exemple, s'ha constatat un major consum de cereals refinats i pastisseria entre les persones amb menys recursos, al mateix temps que hi ha menys consum de fruita.

D'altra banda, el grup amb menys recursos econòmics estava format per un percentatge més gran de persones amb estudis inferiors i en situació d'atur. Entre aquests, hi havia un percentatge més alt de persones sedentàries o amb hipertensió.

Les dones mengen més sa però fan menys esport

En el marc de l'estudi es van classificar els pacients en quatre categories: dieta no saludable i baixa activitat física; dieta no saludable i alta activitat física; dieta saludable i baixa activitat física; i dieta saludable i alta activitat física. Els resultats, que s’han publicat a la revista Nutrients, mostren que el 68,3% de les persones que seguien una alimentació saludable però feien poc esport eren dones. Tot i això, el 59,8% de les persones amb un patró alimentari saludable i molta activitat física també eren dones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article