Cervera admet “incidències” al Consorci de Serveis Socials però diu que “moltes” s’han resolt

La consellera assenyala que l’òrgan té “mancances estructurals” que s’han de solucionar


La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha admès que hi ha "incidències" al Consorci de Serveis Socials i “mancances estructurals” però ha evitat parlar d'irregularitats, tal com denuncia la CUP.

En el marc de la sessió de control al Parlament, ha afegit que la Intervenció General de la Generalitat fa un control per tal que les incidències es vagin corregint i que “moltes” ja s'han resolt.

“Reforçarem al màxim els serveis d'intervenció del consorci perquè creiem que més enllà d'irregularitats hi ha manca de suport dins de les àrees del consorci”. Informes de la Sindicatura de Comptes i de la Intervenció de la Generalitat han constatat irregularitats entre 2014 i 2019 per valor de 20 milions d’euros.

Després de la compareixença aquest dimecres de la Consellera Violant Cervera admetent les irregularitats, el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya reclama la inspecció dels serveis i l’avaluació de les licitacions i, “molt especialment, dels contractes d’urgència”.

A més, l’entitat reconeix que és “imprescindible una revisió radical d’aquesta manera de fer quant a la provisió de serveis públics d'atenció a les persones,  on és indiscutible la precarietat dels professionals”, afegeixen.

Finalment, consideren que aquests fets “en un sector com el social on és indiscutible la precarietat dels professionals, que, de retruc, incideix molt negativament en la població amb la qual treballen, els podem arribar a qualificar de perversos”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article