Impulsen un programa pioner de residències per a mares artistes a la Fabra i Coats de Barcelona

Del 15 d’octubre al 31 de novembre quatre artistes gaudiran d’una residència dirigida a mares i pares amb infants de 0 a 3 anys


L’espai creatiu Fabra i Coats de Barcelona, acollirà Mater Art Community, un projecte pioner a l’Estat, i adreçat a mares i pares artistes, on tindran un espai dedicat a la criança. Aquest projecte, impulsat per DUAE Collective, amb la col·laboració dels col·lectius Prohibit No tocar i The Good Good, tindrà lloc del 15 d’octubre al 30 de novembre.

És el primer cop que aquesta experiència es du a terme a l’estat espanyol de manera totalment pública, per tal que els artistes puguin tenir espai i acompanyament per als seus fills de manera gratuïta. La residència artística comptarà amb una part virtual i l’altra presencial.

L’objectiu és crear un espai acollidor i inclusiu en què els artistes i els seus fills i filles puguin sentir que tenen suport personal i professional i canviar la forma en què creem, donem suport i consumim art. Així, tres mares i un pare artistes, amb criatures d'entre 0 i 3 anys, podran fer residència a la Fabra i Coats amb els seus infants, que tindran un espai de joc educatiu dissenyat expressament per a l’ocasió, i comptaran amb una educadora professional que se’n farà càrrec.

Els artistes que participaran d’aquesta prova pilot són Ángela Palacios, artista visual i mediadora cultural, la fotògrafa documental Neus Solà, i la parella formada per Ariadna Guiteras, – performance, instal·lació i text-, i Michael Lawton, amb pintura i escriptura.

Mater Art Community busca així que l’experiència de la maternitat pugui revertir positivament en la carrera dels artistes, a través d'una nova visió i sensibilitat que obri noves vies d'investigació i aporti noves mirades. Segons l’organització “les nenes i nens agafen un pes molt significatiu a l'hora d'inspirar les fases de desenvolupament creatiu dels seus pares”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article