Neix Acció Cinema, una iniciativa que promou l’audiovisual com a eina transformadora

28 festivals d’arreu de Catalunya participaran en l’esdeveniment


La iniciativa cultural Acció Cinema s’ha presentat aquesta setmana en el marc del Filmets Badalona Film Festival. Impulsat per Catalunya Film Festivals, en col·laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura de la Generalitat, es tracta d'un esdeveniment que té per objectiu promoure l'audiovisual com a eina transformadora.

28 festivals d'arreu de Catalunya participaran de la iniciativa amb les seves activitats i propostes. El projecte, que començarà a finals d'octubre d'aquest any, s'estendrà durant tot el 2022.

L'objectiu de la iniciativa és treballar per una educació transformadora per a infants i joves a través de l'audiovisual, així com per establir aliances de treball i coordinació apropant els festivals de cinema de llarga trajectòria i impacte a Catalunya als agents i els relats de la cooperació i l'educació per al desenvolupament.

Amb aquest objectiu es proposen accions en l'àmbit educatiu i familiar, formacions per a professionals de la cooperació i formacions per als professionals del cinema en termes de justícia global i drets humans en l'audiovisual.

Els festivals i les mostres participants han plantejat diverses activitats a partir dels eixos temàtics de la proposta Acció Cinema que tenen l'objectiu final de construir una ciutadania “crítica i responsable” amb els seus actes. Cada festival presenta propostes específiques que s'identificaran amb el segell Acció Cinema, i que comprendran tant sessions dins les seves programacions oficials com tallers escolars, passant per seminaris i conferències per a professionals.

Entre les primeres propostes, el Festival de Sitges presenta el programa WomanInFan, que desplegarà durant tot l'any diverses activitats per a la visibilització, conscienciació i sensibilització per tal de promoure la dona creadora dins del cinema fantàstic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article