Drets Socials aprova el pla territorial d’habitatge que estableix incrementar el parc de lloguer social fins al 7%

Els municipis amb més demanda hauran de comptar amb un 15% d’habitatges socials en 20 anys


La conselleria de Drets Socials ha donat llum verda a la tramitació i aprovació del Pla territorial sectorial de l'habitatge (PTSH), que ha de quedar enllestit durant la primera meitat de l'any vinent, i que estableix incrementar el parc de lloguer social fins al 7%.

El document té com a objectiu orientar les polítiques d'habitatge a Catalunya per als propers 20 anys, i apunta que 163 municipis on viu el 80% de la població hauran de disposar d'un mínim d'un 15% d'habitatges socials durant aquest període, ja que són els que tenen més demanda i estan més tensionats. El pla estima que caldrà comptar amb 300.000 habitatges socials. Actualment, el parc de lloguer social compta amb 54.000 habitatges, i en caldran 255.000 més.

D'acord amb el PTSH, a banda d'ampliar el parc de lloguer social, també caldrà impulsar la construcció d'habitatges socials de compravenda i amb tinences intermèdies, amb 107.800 nous immobles.

El pla divideix el territori català en diverses zones segons la necessitat d'habitatge: les de demanda residencial forta i acreditada, les àrees preferents, les àrees no preferents i les rurals. Els 163 municipis de demanda forta i acreditada hauran de disposar d'un mínim d'un 15% d'habitatges socials.

Segons el document aprovat per Drets Socials, els municipis colindants amb els de forta demanda també podran demanar formar part d'aquest grup. També s'obre la porta a la possibilitat que diversos municipis es puguin mancomunar i fer una planificació supramunicipal per assolir els objectius conjuntament.

A les zones rurals, el pla també treballarà pel dret a un habitatge de lloguer, per a les persones grans i per promoure la rehabilitació, corregint així les deficiències del parc d'habitatges, especialment pel que fa a la funcionalitat o l'eficiència energètica.

El document també compta amb mesures per lluitar contra el sensellarisme, i per garantir l'habitatge a dones i infants, especialment les que pateixen violència masclista i estan en una situació de vulnerabilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article