El projecte de cooperació per escoles rurals que vol fomentar l’emprenedoria als pobles 

Més de 800 alumnes de 34 centres participaran en la iniciativa, que també vol potenciar el treball en equip


Més de 800 alumnes de 34 escoles rurals catalanes implementaran el projecte de cooperació Leader 'Futurs Emprenedors Rurals' (FER) durant el curs 2021-2022. 

Es tracta d'una iniciativa adreçada a alumnes de cicle superior —5è i 6è de primària— per al foment de les habilitats emprenedores i la valorització de les oportunitats que ofereixen aquests territoris.

Entre els objectius que persegueix el projecte, coordinat pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord i impulsat conjuntament per altres grups d’acció local de Catalunya, també destaca la voluntat de difondre els valors de la cultura emprenedora entre la comunitat educativa, fomentar el treball en equip i altres habilitats, així com introduir la cultura financera de forma bàsica a les escoles.

Paral·lelament, 26 mestres s'han inscrit a la formació de FER que es durà a terme durant tot el curs amb la finalitat de donar suport i compartir experiències relacionades amb el projecte. Durant el mes de setembre, s'ha repartit els blocs que han sol·licitat les escoles.

Els materials estan creats de forma que el mestre pot adaptar-los a les seves necessitats i a les dels alumnes. Així, l'alumnat aprèn sobre cultura bàsica de l'empresa en relació a diferents temàtiques com el màrqueting, els préstecs, ingressos i despeses, o personal.

El curs 2020-2021 van ser un total de 23 escoles i més de 700 alumnes els que van implementar el projecte a l'aula, i van crear un total de 42 iniciatives empresarials. En total, ja són més de 3.700 alumnes que des del curs 2017-2018 participat en aquest programa.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article