La Taula del Tercer Sector reivindica el paper essencial de les entitats socials

La campanya #SomImprescindibles posa en manifest la feina del tercer sector en la resposta a la crisi social derivada per la pandèmia


La Taula del Tercer Sector Social vol reivindicar el paper essencial de les entitats socials en la resposta a la crisi social derivada de la pandèmia. Per aquest motiu ha llançat la campanya ‘Érem necessàries, ara #SomImprescindibles’, que fins al 7 de novembre estarà present a diversos mitjans de comunicació i a les xarxes socials per posar en manifest com les associacions del tercer sector han estat a la primera línia de la lluita contra la Covid-19.

La campanya vol fer incidència en la societat a partir de diversos productes comunicatius: un espot de televisió, una falca de ràdio, una pàgina web i sis càpsules de vídeo protagonitzades per les persones que reben suport de les entitats socials, les professionals i les voluntàries del tercer sector.

Aquesta iniciativa vol posar el focus en els àmbits socials més afectats per la pandèmia, com l’alimentació, l’habitatge, el treball, la bretxa digital, el suport a l’autonomia personal i la salut mental. A més, també vol conscienciar a la població sobre els col·lectius més colpejats pel coronavirus: infància, joves, dones, persones grans, persones migrades i persones amb discapacitat.

Una resposta exemplar a la crisi

“Des de l’inici de la Covid-19, les entitats socials han estat a primera línia de l’emergència i no han deixat d’acompanyar i oferir serveis i suports essencials a persones en situació de vulnerabilitat que, abans del coronavirus, ja vivien de manera precària”, assenyalen des de la Taula del Tercer Sector Social.

Segons les dades de la plataforma, que representa 35 federacions i grans organitzacions que aglutinen més de 3.000 associacions, més de 800.000 persones han hagut de recórrer a les entitats socials per poder cobrir necessitats bàsiques, de les quals un 30% mai ho havia fet abans, cosa que demostra la duresa de la crisi.

Des de la Taula del Tercer Sector assenyala que s’han hagut de triplicar les ajudes en alimentació i duplicar les d’habitatge per fer front a l’emergència social provocada per la pandèmia. Les entitats socials s’han convertit “en la xarxa de suport de milers de persones que estan en una situació de màxima vulnerabilitat perquè han perdut la feina i s’han quedat sense ingressos”, segons la plataforma, que vol destacar també el compromís i la feina de totes les voluntàries i treballadores del tercer sector.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article