Petits i grans mostren el seu talent en els 36 tallers del Barcelona Dibuixa repartits per la ciutat

La il·lustradora Paula Bonet convida els participants a mirar-se interiorment i “sense filtres”


El festival Barcelona Dibuixa ha posat color a 29 espais de la ciutat aquest diumenge gràcies als 36 tallers que ha organitzat aquest any sota la direcció artística del Museu Picasso i la col·laboració de l'Institut de Cultura. La 16a edició del certamen té per lema ‘Menja't el Món’ i gran part dels seus continguts han girat entorn l'alimentació sostenible.

Un any més, s'hi han sumat participants de totes les edats, que han pogut descobrir els secrets de la cuina d'abans o l'alimentació amb insectes del futur. Un dels tallers que ha tingut més èxit ha estat el de la coneguda il·lustradora valenciana Paula Bonet, que ha convidat als inscrits a mirar-se interiorment per fer-se un autoretrat “sense filtres”.

El taller dirigit per Bonet tenia per títol ‘Dibuixar és mirar’ i pretenia que els participants es dibuixessin per “allunyar-se de l'embolcall bell a què estem acostumats a les xarxes socials”. A parer seu, en aquestes aplicacions hi ha “uns reflexos plens de filtres” que s'allunyen molt d'allò que la il·lustradora ha animat a fer aquest matí: mirar-se interiorment. Els participants han tingut miralls i tinta xinesa per poder fer-se un autoretrat introspectiu.

Amb aquest taller la dibuixant vol construir un “autoretrat col·lectiu” que, segons ella, serà “molt interessant” perquè hi ha participat gent molt diferent. Alguns dibuixen habitualment i altres ho fan només ocasionalment i hi tenen poca traça. Tot plegat es plasmarà en un “complex autoretrat” del qual se'n farà una instal·lació artística que es podrà veure “pròximament”.

A més de Paula Bonet, el certamen ha comptat amb els talleristes Fito Conesa, artista resident aquest 2021 al Museu Nacional d'Art de Catalunya; la ceramista Rosa Cortiella; la productora artística, gestora cultural i dissenyadora gràfica Estel Boada; l'artista visual Antonio Gagliano, l'il·lustrador i artista plàstic David de las Heras i l'artista tèxtil Tania Berta Judith.

La majoria de les activitats han girat al voltant de la necessitat d'implantar nous sistemes d'alimentació, coincidint amb el fet que Barcelona és aquest 2021 la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible.

Enguany la gran festa del dibuix de Barcelona s'ha fet en cinc districtes (Ciutat Vella, L'Eixample, Sants-Montjuïc, Sant Andreu i Sant Martí) i ha ocupat museus, teatres, centres cívics, culturals i universitaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article