Film in Hospital arriba als hospitals catalans per fer més amena l’estada als infants

La plataforma de cinema distribueix 80 pel·lícules europees gratuïtes als centres hospitalaris per als més petits


Com passen l’estona els infants que estan ingressats en centres hospitalaris? Film in Hospital vol fer l’estada més amena als petits que viuen aquesta situació. Per aquest motiu, la plataforma proposa més de 80 pel·lícules europees en línia i gratuïtes a diferents hospitals de Catalunya.

La distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic ha presentat la iniciativa en el marc del Festival de Cinema de Sitges. Alfred Sesma, responsable del projecte a Catalunya, ha dit que “la situació de estar a l’hospital en un nen és diferent que la d'un adult. Els adults comencen una nova vida, no volen mostrar com es troben. Un infant en el moment que entra en aquesta dinàmica se li transforma la vida”. 

Film In Hospital se centra en la qualitat dels seus continguts. Ofereix pel·lícules exclusives, aquelles que han tingut bona acollida en els festivals de diferents països europeus, entenent el cinema com un gaudir, com un entreteniment. És important el paper que juguen les tecnologies i, segons assegura Sesma “és necessari obrir les portes a un nou món i construir la personalitat dels més petits amb altres eines que siguin útils”. El cinema és una eina al servei de la creativitat dels nens i nenes i un instrument útil per al seu benestar.

Els infants d'edat escolar els encanta parlar de si mateixos i del que els agrada. Les interaccions són essencials per a forjar la seva identitat i les seves habilitats comunicatives. Per això, la plataforma està pensant en afegir jocs per “obrir les portes a nou món i veure les coses i construir la seva personalitat amb altres eines que siguin útils”, raona Sesma.

Film In Hospital és un projecte internacional, cofinançat pel programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea, fruit de la cooperació entre sis entitats: BUFF (Suècia), JEF (Bèlgica), Kids meet Art- Sedmi Kontinent (Croàcia), Il Nuovo Fantarca (Itàlia), Kinodvor (Eslovènia i Drac Màgic – Pack Màgic (Espanya), que ja està present a més de 100 hospitals europeus. 

Els hospitals que s'han sumat a la iniciativa, podran oferir uns codis als infants que es troben ingressats als centres perquè puguin tenir accés de manera gratuïta. Les pel·lícules estan organitzades per edats, idioma i durada, i segons Sesma, “és important que els infants socialitzin entre ells i es distreguin”. Així, s’han adherit al projecte alguns centres com l'Hospital Universitari de Vic; Consorci Sanitari de l'Anoia; Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article