Sabates buides en record de les persones sense llar que han mort aquest any

La Fundació Arrels dibuixa també un miller de petjades davant a la Catedral de Barcelona 


La Fundació Arrels ha preparat aquest dimecres un homenatge a les persones sense llar que han mort durant els darrers dotze mesos a la ciutat de Barcelona. En els darrers dotze mesos, 69 persones que vivien o havien viscut al carrer a Barcelona van morir. La més jove tenia 28 anys i la més gran, 88. De totes elles, 17 van morir directament a la intempèrie. 

Per això l’entitat ha col·locat ha col·locat una seixantena de sabates i ha dibuixat més d'un miler de petjades a terra a la plaça Nova, davant de la Catedral de Barcelona, en record a les persones que vivien o viuen al carrer.

D'aquesta forma, busca donar visibilitat a un col·lectiu exposat a moltes situacions de risc, patint un “deteriorament” a causa de les condicions en les quals ha de subsistir “els 365 dies de l'any”. “El fet de viure al carrer té un impacte directe sobre la salut de les persones i comporta perdre una mitjana de més de vint anys d'esperança de vida”, ha subratllat la fundació.

La intervenció va estar exposada tot el dia a la plaça, i es va complementar amb un acte a les sis de la tarda, que va comptar amb la participació de 18 entitats més que també van donar suport a la iniciativa. En aquest, es va llegir un manifest i es va recordar cadascuna de les persones que han mort durant el darrer any. “Reivindiquem el dret a no morir en soledat, al record, a la vida i a tenir una llar”, ha agregat l'entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article