Arrenca la Setmana del Llibre Social

Diferents llibreries de Barcelona acullen presentacions d’autores i autors que aposten per temàtiques socials


Aquest dimarts 2 de novembre el Social.cat presenta la primera edició de la ‘Setmana del Llibre Social’, un esdeveniment que neix amb l'objectiu de destacar el paper de les autores i autors, editorials, llibreries i públic lector que aposten per les obres de temàtiques socials com el feminisme, l'educació, l'acció social, les migracions o la diversitat. La jornada se celebrarà entre el dimarts 2 i el divendres 6 de novembre en cinc llibreries de Barcelona que fomenten la literatura social —Pròleg, Altaïr, Obaga, La Carbonera, i Byron— on es presentaran novetats editorials que posen el focus en aquests àmbits socials, amb la intenció d’alimentar debats i ampliar mirades. 

Des del Social.cat volem omplir el buit de la creació literària referent a l'acció social a Catalunya. És per això que hem decidit impulsar la Setmana del Llibre Social, un esdeveniment anual que aglutinarà les lletres socials, presentarà referents pròxims i alimentarà el debat.

La Setmana del Llibre Social arrencarà a la llibreria Pròleg la tarda de dimarts 2 de novembre, on la Bel Olid presentarà el seu llibre A contrapèl i participarà d’un debat sobre feminismes juntament amb la Júlia Barceló, que presentarà Operació biquini

El dimecres 3, la llibreria Obaga acollirà la presentació dels llibres Profe i nan, de Josep Maria Alaña, i Transfórmate para educar, de Marta Butjosa i Roca, dues obres que permetran endinsar-nos en un debat sobre com educar des de la diversitat i la inclusió.

La llibreria Altaïr serà la seu d’un debat sobre el paper del periodisme i la literatura per tractar temes de migracions. Per a això, dijous 4 de novembre comptarem amb Ousman Umar, que presentarà el seu últim llibre Des del país dels blancs, Eileen Truax, periodista especialitzada en migracions i moviments socials, i Yeray S. Iborra, periodista i autor de Vida mantera: retrat circular de la venda ambulant (Dakar–Barcelona).

El divendres 5, la llibreria La Carbonera acollirà la presentació de La ciutat sense veïns, d’Andreu Merino, qui, juntament amb la Sílvia Abadia, membre del Sindicat de Barri del Poble-sec i del Sindicat de Llogateres, desgranaran la sistemàtica vulneració del dret a l’habitatge a la ciutat de Barcelona.

Aquesta primera edició de la Setmana del Llibre Social conclourà el dissabte 6 al migdia a la llibreria Byron amb un petit torneig d’Slam Poetry de la mà d’Olza Olzeta, Adriana Bertran i Ona Salvat

El programa complet es pot consultar al web llibresocial.cat. Les activitats són gratuïtes, però per qüestions d’aforament cal inscripció prèvia, que es pot fer a través del web.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article