La Xarxa d’Ateneus inicia el Programa educatiu de fabricació digital en més d’una trentena de centres de Barcelona

El projecte comptarà amb la participació d’uns 60 docents i més de 800 alumnes


La Xarxa d'Ateneus de Fabricació (XAF) ha posat en marxa aquest dimecres el Programa Educatiu de Fabricació Digital en més d'una trentena de centres de Barcelona. La proposta és fruit de l'acord entre el consistori i el Consorci d'Educació de Barcelona, i té com a objectiu aproximar la fabricació digital a la comunitat educativa.

Per fer-ho, es faciliten eines, recursos i instruments al professorat i alumnat per tal que puguin incorporar en el seu imaginari les tecnologies de fabricació digital com una eina més en el desenvolupament de la seva pràctica educativa. En total hi participaran uns 60 docents i més de 800 alumnes.

Aquest curs serà el primer on es podrà aplicar el programa complert tal i com s'ha repensat després de les restriccions i complicacions dels darrers anys. La tercera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet, ha subratllat que els Ateneus de Fabricació "són una eina per a la innovació i la transformació", també en l'àmbit educatiu. “Aquesta col·laboració no només permet fabricar elements útils per a la pràctica educativa, sinó que permet apropar la tecnologia digital a infants i adolescents, promovent futures vocacions”, ha destacat.

Actualment, la XAF està formada pels 5 ateneus que funcionen a ple rendiment (Les Corts, la Fàbrica del Sol, Gràcia, Parc Tecnològic i Ciutat Meridiana), i al que s'hi sumarà en breu el de Ca l'Alier. Tots ells neixen amb l'objectiu de divulgar tot el potencial de les noves tecnologies de fabricació digital, afavorint espais i processos d'aprenentatge i capacitació digital per a tota la ciutadania, i fomentant la innovació social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article