Arrenca a Verdú un projecte artístic on persones amb discapacitat intel·lectual reinterpreten una obra de Miró

Hi participen una trentena de persones del Grup Alba i és la primera acció de la col·laboració amb la Galeria Mayoral


L'Espai de Verdú (Urgell) del Grup Alba ha iniciat aquest dimarts un projecte artístic sobre Miró en col·laboració amb la Galeria Mayoral. Una trentena de nois i noies amb discapacitat intel·lectual de l'associació i també alumnes de l'Escola Jardí de Verdú reinterpreten l'obra ‘La guerrière de cent ans’ que presideix una de les sales d'aquest espai.

Durant les properes setmanes la treballaran en els seus centres utilitzant diferents materials i tècniques per tal de poder exposar el resultat el cap de setmana del 13 i 14 de novembre en el que serà una jornada de portes obertes i activitats d'aquest espai. Aquest projecte s'havia d'iniciar al 2020 però la pandèmia i les restriccions que en van derivar l'ha retardat fins ara.

El taller teòric i pràctic està impartit per Cristina Mayoral i Ramon Tàssies, que són experts en Joan Miró i repassen la vida i obra de l'artista. Mayoral s'ha mostrat satisfeta de poder iniciar el taller ja que és una manera de continuar la col·laboració iniciada amb la cessió de l'edifici al Grup Alba. En aquest sentit, s'ha mostrat confiada que hi hagi més col·laboracions en el futur per tal de fer que l'espai “sigui viu, s'utilitzi i l'art hi respiri”.

De la seva banda, l'educadora del Centre de Recursos de Verdú, Núria Marsiñach, ha apuntat que als tallers s'hi explica la tècnica de Miró i després, cada grup, al seu centre i escola treballen sobre la mateixa. Per les persones que hi participen, ha afegit Marsiñach, el fet de fer una exposició amb els seus treballs i que tothom els pugui veure, “els fa sentir molt útils”. En aquest sentit, se senten motivats i els inspira a fer més obres.

‘La guerrière de cent ans’ és una litografia de l'any 1975 de Joan Miró de la qual només n'hi ha una trentena a tot el món. Els responsables del taller se senten uns “privilegiats” pel fet de poder-hi treballar i asseguren que els participants “s'hi encanten i els agrada molt”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article