CCOO i UGT denuncien que la patronal del sector social està “bloquejant” el nou conveni

Els sindicats critiquen que La Confederació vinculi un increment futur dels salaris a un augment de les aportacions de les administracions públiques


CCOO i UGT han denunciat que la patronal del tercer sector, La Confederació, està bloquejant la negociació del nou conveni del sector social a Catalunya. Segons els sindicats, la patronal ha condicionat qualsevol increment salarial a l'augment també de l'aportació pública.

El passat 20 d'octubre, els sindicats CCOO, UGT i La Confederació es van citar per a una mediació amb el Departament de Treball, la qual tenia l'objectiu d'arribar a un consens per a l'aprovació del Conveni del sector d'Acció social amb infants, joves, famílies i d'altres amb situació de risc de Catalunya.

No obstant això, des dels sindicats critiquen que la patronal no va moure fitxa i es va mantenir en el seu posicionament inicial: un increment salarial conjunt de l'1,5% pels anys 2020 i 2021. A més, expliquen que, a la mediació, La Confederació va posar sobre la taula la possibilitat d'incrementar els salaris fins a un 30%, sempre que les administracions (Govern, Generalitat i diversos departaments) augmentin els preus dels mòduls entre un 30% i un 50%.

“El seu objectiu és que els treballadors pensin que el problema i la queixa ha d'anar únicament dirigida cap al Departament i el Govern, quan són les empreses i entitats les principals responsables de la nostra congelació salarial i de la precarització del sector”, critiquen CCOO i UGT.

La Confederació ha preferit no fer cap declaració davant les preguntes que els hi ha traslladat el Social.cat i han assegurat que faran pública la seva proposta un cop hagi acabat el procés de mediació amb el Departament de Treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Educador social emprenyat Vallès Occidental
1.

Acabarà un nou any, un més en un context de pandèmia, i les treballadores del tercer sector, seguirem menystingudes (més enllà de les campanyes de blanqueig i propaganda d'administració, entitats i organismes patronals). Un nou any sense un conveni just i acord, a la feina i esforç que anem fent des de sempre. El vaixell s'enfonsa, i aviat ni els que suposadament el piloten, podran treure el cap per sobre de l'aigua.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article