Arriba la primera cursa adaptada de Girona

La prova es farà al parc Central de Rafael Masó i compta amb 93 inscrits


La primera cursa adaptada de Girona es farà aquest diumenge a dos quarts d'onze del matí i comptarà amb 93 inscrits de fins a 18 anys que provenen de diversos punts de les comarques gironines i també de la demarcació de Barcelona. La iniciativa l'ha promogut l'associació Multicapacitats que treballa per donar visibilitat a les persones amb discapacitat en la societat. 

El president de l'entitat, Isaac Padrós, ha assegurat que l'objectiu de la prova esportiva és normalitzar les competicions de les persones amb discapacitat. Per això ha animat a tothom a participar-hi, remarcant que la prova té un “caràcter universal”. La prova es farà al parc Central de Rafael Masó de Girona i comptarà amb tres recorreguts diferents: un de 20 metres, un altre de 50 i un de 100. Tots els circuits seran planers per garantir la participació tothom.

Padrós ha explicat que la cursa està oberta a infants i joves amb discapacitat, però també als germans o amics que no en tinguin cap. “L'important és gaudir tots junts d'aquestes experiències”, ha afegit Padrós.

Aquesta primera cursa adaptada comptarà amb 93 inscrits de 25 municipis que estan repartits entre les demarcacions de Girona i Barcelona. La cursa, però, ha estat tot un èxit de participació i la mostra és que les primeres 60 inscripcions es van acabar en només 48 hores. Les inscripcions son gratuïtes i l'edat màxima per participar-hi son els 18 anys.

L'Elisabet Muñoz és la mare d'una de les nenes que aquest diumenge correrà a la cursa. La seva filla només té cinc anys però ja serà la tercera cursa que farà, després de participar a les proves de Vic i Barcelona. Muñoz ha explicat que aquestes competicions son “molt importants per donar visibilitat al col·lectiu” a part que els infants que hi participen “es diverteixen molt”.

Per la seva banda, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha ressaltat la importància d'aquesta prova per convertir-se en una ciutat accessible i esportiva. Per això creu que la competició té un caràcter “reivindicatiu” per recordar que la pràctica fisicoesportiva ha de ser oberta a tothom, independentment de la seva diversitat funcional.

La cursa promoguda per Multicapacitats ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la col·laboració del GEiEG, el Club d'Atletisme de Girona i l'Associació de Veïns del Barri de Sant Narcís. La intenció dels organitzadors és que aquesta primera competició accessible tingui continuïtat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article