El conveni col·lectiu d’atenció a gent gran segueix sense aplicar-se a l’espera que es resolgui un nou recurs judicial

El van signar les organitzacions majoritàries, però cinc patronals s’han mostrat en contra i ho han portat als jutjats


El conveni col·lectiu d'atenció a la gent gran continuarà de moment sense poder-se aplicar a l'espera que es resolgui un nou recurs judicial presentat per l'Associació de Centres d'Atenció a la Dependència (ACAD), amb el suport també de quatre patronals més: l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya (CESOCAT), la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya i Unió de Petites i Mitjanes Residències (UPIMIR).

El conveni el van signar les patronals i els sindicats majoritaris, però aquestes organitzacions se'n van desmarcar i l'havien portat als jutjats. Ara han presentat un nou recurs contra una sentència del TSJC.

Les entitats proposen a la resta de patronals, agents socials i les administracions mantenir un “diàleg franc i sincer” per arribar a un acord col·lectiu “no excloent, que garanteixi millores per a tots els centres i per a tots els professionals”.

En un primer moment ja van avisar que l'increment salarial del 12% fins al 2023 per als treballadors no era assumible per a les residències que no reben prou finançament públic i van alertar que això generaria una doble escala salarial entre els empleats d'alguns centres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Cristina Cardedeu, Barcelona
1.
No hi ha dret. Les residències per la gent gran tenen grans ingresos mensuals que no volen admetre culpant a la institucions públiques que no els i donen prou finançament (que algu pot haver de veritat), però no d'exusa total per no firmar l'acord. Els preus de les residències i els centres de dia són desorbitants i considero que l'Estat hauria de regular preus a la baixa pels particulars que no poden accedir a les residències i centres de dia públiques sense tocar els sous dels treballdors que i treballen, que ja cobren massa just per la feina i responsabilitat que tenen.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article