Cinema dels Drets dels Infants: cicles per reflexionar sobre els vincles entre salut i alimentació sostenible

El cicle finalitza el diumenge 28 i totes les sessions són gratuïtes i presencials des dels Cinemes Girona


Sota el lema “A Barcelona, vida sana i sostenible”, la nova edició del Cicle de Cinema i Drets dels Infants té per objectiu acompanyar a la infància i l’adolescència a prendre consciència de la importància que tenen els hàbits alimentaris per a una vida saludable. I ho fa a través de la reflexió sobre els forts vincles entre la salut i una alimentació sostenible, a base de productes de proximitat i de qualitat. El cicle s’allargarà fins al diumenge 28 de novembre.

Es tracta d’una proposta pedagògica dissenyada des de la mirada dels nens i les nenes amb l’objectiu de crear espais de reflexió i debat dintre de l'espai escolar, familiar i de lleure educatiu, per tal de dotar als infants d'elements pel desenvolupament d'una ciutadania activa, basada en el respecte a l'altre, la solidaritat, la corresponsabilitat i el pensament crític. Aquest cicle és un programa educatiu engegat l'any 2000 pel Departament de Promoció de la Infància de l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, en col·laboració amb l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha manifestat que “Barcelona té clar que un dels seus objectius estratègic és ser ciutat amiga de les persones, i en aquest sentit fa molts anys que formem part de la xarxa de ciutats amigues de la infància”. “Enguany, a la ciutat estem promocionant l’alimentació sostenible i per aquest motiu hem d’ajudar als infants i adolescents que prenguin consciència de la importància que tenen els hàbits alimentaris per a una vida saludable”, ha afegit.

És per aquest motiu que enguany, dins el marc de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, el Cicle de Cinema vol acompanyar a la infància i l’adolescència de Barcelona a prendre consciència de la importància que tenen els hàbits alimentaris per a una vida saludable. Per impulsar aquests hàbits és clau que infants i adolescents siguin coneixedors del valor nutritiu de tot allò que mengen.

En aquesta nova edició, que ha començat el dia 7 i finalitza el diumenge 28 de novembre, totes les sessions familiars, de lleure educatiu i l’adreçada al públic adolescent es realitzaran en format presencial des dels Cinemes Girona. Pel que fa a les sessions escolars s’ofereixen les dues modalitats: presencial i virtual. La programació és gratuïta i, tot i que es podran sol·licitar les entrades al propi cinema mitja hora abans de la projecció, es recomana fer la reserva al web del programa.

El cicle es basa en un total de 31 sessions dividides en sis pel·lícules i documentals més un curtmetratge: Històries d’animalons per menjar sa i compartir; Corb Mitjonet. La gran cursa; La vida nunca pierde; Bichos. Una aventura en miniatura; Wall-e; Super Size Me; i Fast Food Nation.

Les projeccions del cicle es distribueixen per nivells educatius: cicle infantil, cicle inicial, mitjà, i superior d’educació primària, 1r i 2n de l’ESO i 3r i 4t de l’ESO. A més, el professorat compta amb el suport d'una guia pedagògica, on es descriuen els objectius i metodologia del programa, així com a dades d'interès i les propostes d'activitats per a desenvolupar a l'aula.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article