Salut fa una crida per detectar casos de violència masclista entre pacients de salut mental

El risc de patir violència de gènere es multiplica entre dues i quatre vegades quan hi ha una situació de trastorn mental, segons el conseller Argimon


Des del Departament de Salut assenyalen que s’ha de fer un especial èmfasi en detectar els casos de violència masclista entre les pacients que tenen problemes de salut mental. Així ho ha manifestat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la cloenda de la Jornada de Violència Masclista i Salut Mental, organitzada pel Grup de Treball de Recerca en Dona i Salut Mental de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, que s’ha celebrat a Girona el passat 5 de novembre.

Argimon ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera la violència masclista com a un problema de salut pública i ha subratllat que “el risc de patir violència si tens un problema de salut mental es multiplica entre dues i quatre vegades”.

“Nosaltres tenim uns reptes a l’hora d’abordar tots aquests problemes. Moltes vegades podem detectar els símptomes, com l’ansietat i la depressió, però, en canvi, ens pot costar més detectar la violència que hi ha darrere”, ha manifestat el conseller.

Per tot això, Argimon ha destacat que els casos de dones que pateixen violència i, a la vegada, tenen un trastorn de salut mental suposen un repte per a administracions i entitats a l’hora de detectar aquestes situacions i prevenir-les.

A més, el conseller ha assenyalat que el confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19 ha suposat efectes encara més perjudicials per a les víctimes de violència masclista. “Van haver de viure moltes hores seguides, les 24 hores del dia, amb el seu maltractador. Ara, després del confinament, hi ha hagut també més sol·licituds d’ajuda”, ha afirmat Argimon.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article