Impulsen una enquesta per detectar les vulneracions de drets de les persones amb discapacitat física 

ECOM recorda la importància de disposar de dades sobre les discriminacions que pateix el col·lectiu 


Has patit alguna vulneració de drets per la teva condició de persona amb discapacitat? Tant si la resposta és sí, com si és no, ECOM demana a totes les persones amb discapacitat física o orgànica de Catalunya que participin en una nova enquesta que han impulsat des de la federació i que vol detectar la vulneració de drets que ha patit el col·lectiu durant l’any 2021. 

L’Enquesta Radar Ecom 2021, que és pot respondre a través d’un formulari en línia, és totalment anònima i es pot respondre en deu minuts, tal com assenyala l’entitat. 

ECOM apunta que és molt important respondre l’enquesta, perquè detectar les vulneracions “és clau” per defensar els drets del col·lectiu, i poder “fer indicència política” per generar els canvis que permetin avançar cap a una societat més inclusiva. En aquest sentit, l’organització defensa que disposar de dades actualitzades és cabdal per aconseguir millor resultats en la defensa de les persones amb discapacitat. El termini per fer l’enquesta finalitza el 30 de novembre.

Els resultats d'aquesta enquesta, junt amb altres recursos, serviran per construir el Radar ECOM 2021, l'informe anual de vulneracions de drets, una iniciativa que ha engegat la Federació ECOM aquest 2020, amb una primera edició de l'informe, i que es durà a terme anualment, ja que és una “eina de gran utilitat” per a fer incidència política en pro de la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física o orgànica, així com de conscienciació social sobre les desigualtats que pateixen.

Segons apunta l’entitat, la receptivitat de la primera edició de l'informe ha estat “molt bona”, i s’ha presentat en múltiples reunions amb partits polítics i amb organismes que treballen en la defensa dels drets. “Tots ells han posat molt en valor el fet de disposar de dades reals d'impacte de les vulneracions de drets en la població amb discapacitat”, agrega ECOM. 

Infradenúncia 

Tanmateix, un dels principals problemes per a la detecció de les vulneracions de drets és la infradenúncia que hi ha per part del col·lectiu, perquè, tal com apunta l’entitat, les persones amb discapacitat encara que puguin patir discriminacions “rarament denuncien aquestes vulneracions que pateixen”. Així recorden que “explicar les discriminacions és essencial per poder-les visibilitzar”. ECOM també assenyala que, si alguna persona pateix una discriminació i no sap com denunciar-ho, pot acudir a les entitas, on trobarà el suport per fer-ho. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article