Alerta veïnal davant un “augment imprevisible” de les terrasses a Barcelona 

La FAVB demana que un mateix bar no pugui combinar terrassa en vorera i en calçada


La Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) demana que un mateix establiment de restauració no pugui combinar terrassa en vorera i calçada. És una de les peticions que l'entitat veïnal fa en les al·legacions registrades en relació a la proposta de modificació de l'ordenança de terrasses impulsada pel govern de Colau. 

Ana Menéndez, presidenta de la FAVB, ha explicat en roda de premsa que tal com està plantejat el redactat “no hi ha cap limitació” a noves terrasses, sinó que a parer seu el text que proposa l'executiu municipal obre la porta a “un augment imprevisible de les ubicacions en calçada”.

Per això, demanen també que el total de terrasses en calçada no superi en cap cas el 20% de les places d'aparcament existents abans de la pandèmia en aquell tram de carrer.

“Aprovar una ordenança que dona peu a que encara es puguin ampliar més les taules ens sembla que és un error”, ha indicat Pere Mariné, vocal de Turisme de la FAVB. Segons ell, els semblava una bona idea que es traslladessin taules de la vorera a la calçada per alliberar espai i retirar places d'aparcament. Ara bé, Mariné indica que el text que proposa l'Ajuntament no diu això i obre la porta a duplicar el nombre de taules que hi havia abans de la pandèmia.

A banda, sol·liciten que les terrasses no es puguin ubicar en xamfrans, ja que són espais reservats sovint per a la càrrega i descàrrega o altres usos i hi veuen també un component de perillositat.

Un altre dels punts que reclamen és que l'ocupació màxima en terrassa no superi en cap cas el 50% de l'aforament interior de l'establiment. És a dir, evitar que locals petits tinguin moltes taules a l'exterior, com asseguren que passa en espais com ara el Passeig de Sant Joan.

Així, a més, creuen que es reduiria l'acumulació de trams de carrer amb molta acumulació de taules a l'exterior, com passa per exemple al carrer Enric Granados. En aquest sentit, Josep M. Alcoberro, de la plataforma SOS Enric Granados, ha denunciat que l’Ajuntament impulsa una política de terrasses “contraria als interessos dels veïns, i segueix els interessos dels lobbies econòmics”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article