‘Mou-te per un futur sense Alzheimer’: la nova campanya de sensibilització al metro de Barcelona

TMB i la Fundació Pasqual Maragall engeguen diverses activitats per donar visibilitat a la malaltia


La Fundació TMB i la Fundació Pasqual Maragall s'han unit per engegar una campanya de sensibilització sobre l'Alzheimer i l'impacte d'aquesta malaltia tant en el pacient com en l'entorn més proper.

Aquesta afectació ha estat la causa escollida d'aquest any pels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un procés que inclou diferents propostes i una votació final. Es tracta dels resultats de l'onzena edició de la iniciativa 'Tria la teva campanya i Mou-te', que enguany ha desembocat en el projecte ‘Mou-te per un futur sense Alzheimer’. En aquest sentit, les pròximes setmanes es programaran diverses activitats per visibilitzar els efectes de la malaltia.

Entre els actes previstos, hi ha una mostra fotográfica que s'exposa al passadís d'enllaç de l'estació de metro de Diagonal (L5 i L3) fins al 10 de desembre. Anomenada ‘Protagonistes de l'Alzheimer’, l'exposició retrata la malaltia a través de vuit testimonis que s'han vist immersos d'alguna manera en aquesta afectació cerebral. En el mateix sentit, l'11 de novembre hi haurà una xerrada col·loqui a càrrec de la psicòloga i terapeuta Ángeles Castillo, de la Fundació Pasqual Maragall. Per últim, està prevista una activitat dirigida als infants sota el títol ‘Pinta neurones’, que inclou la realització d'un mural.

En la presentació de la campanya d'aquest dimarts, la presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, Cristina Maragall, ha apuntat que “és molt important que la societat sigui conscient” dels efectes d'una malaltia que és “la pandèmia silenciosa del segle XXI”. Per reduir aquest impacte sobre la salut de l'afectat i l'entorn, Maragall ha reclamat donar a conèixer “que la ciència i la prevenció són claus”.

També el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, ha reivindicat el poder de la iniciativa perquè l'empresa pública de transports aporti el seu “gra de sorra” per “transmetre a la societat el valor del treball que es fa de recerca i suports als malalts i l'entorn”.

En un comunicat conjunt, les fundacions TMB i Pasqual Maragall recorden que l’Alzheimer és el responsable del 75% de les demències i que això representa un terç de les persones majors de 85 anys. Arreu de l'estat, es calcula que afecta unes 900.000 persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article