Més de tres hores diàries de pantalles en infants s’associen a més problemes emocionals i de comportament

Un estudi de la UIC diu que el risc és del 7,7% amb fins a 59 minuts d’exposició i puja a l’11,6% amb més de 180 minuts


El risc de patir problemes emocionals i de comportament és del 7,7% entre els infants que tenen una exposició a les pantalles de fins a 59 minuts, segons un estudi de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

L'anàlisi associa l'excés de pantalles amb el risc de patir aquests problemes i alerta que s'incrementa a mesura que augmenta l'exposició. Així, el risc puja a l'11,6% en els infants que passen més de tres hores al dia amb pantalles. Altres estudies relacionen també aquest excés de pantalles amb problemes de son, obesitat i baixa activitat física.

A l'Estat espanyol es calcula que gairebé un 5% dels infants d'entre un i dos anys passen més de tres hores amb pantalles, un 9% pel que fa als de tres a cinc anys, un 14,3% entre els de sis a onze i un 29,1% en els adolescents de 12 a 14 anys.

L'estudi de la UIC afirma també que els nens presenten més possibilitats que les nenes de desenvolupar aquests trastorns, un 9,4% i un 6%, respectivament. En el cas dels nens, desenvolupen amb més freqüència problemes emocionals, mentre que les nenes presenten més dificultats d'atenció o hiperactivitat.

El responsable del Grup d'Investigació d'Avaluació de Determinants de Salut i Polítiques Sanitàries de la UIC, el doctor José M. Martínez-Sánchez, ha destacat la importància de fer un ús saludable de les pantalles, especialment dels mòbils. A més, ha instat les institucions a reforçar les recomanacions sobre patrons d'ús, especialment per als menors de sis anys, i promoure l'activitat física.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article