Els interins que fa cinc anys que ocupen una plaça la guanyaran sense opositar

Si fa entre tres i cinc anys sí s’hauran de sotmetre a oposicions, però els exercicis “poden no ser eliminatoris”


El govern estatal ha pactat amb ERC i PNB que els interins que fa cinc anys que ocupen una plaça “de caràcter estructural” la puguin guanyar sense opositar, sotmetent-se a un concurs de mèrits. El pacte preveu incloure dues disposicions addicionals a la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic que obliguen les administracions a convocar pel sistema de concurs les places ocupades per personal temporal almenys des de l'1 de gener del 2016.

Els interins que fa entre tres i cinc anys que ocupen la plaça sí hauran d'opositar, però “els exercicis de la fase d'oposició poden no ser eliminatoris”, segons han indicat fonts del PSOE a l'ACN. Un altre extrem del pacte estableix que les places que poden sortir per concurs no estan condicionades a no haver estat prèviament convocades. A més, els processos s'estenen també a les societats mercantils públiques, entitats públiques empresarials, fundacions del sector públic i consorcis del sector públic.

A banda, es modifica la disposició transitòria que aborda els processos del 2017 i el 2018. Se segueix parlant que han d'estar resolts abans d'acabar el 2024 però s'elimina la referència explícita a que "se seguiran executant d'acord a les previsions de les respectives convocatòries”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article