Les dones europees són les més fumadores del món

Un 22,3% de la població mundial fuma tabac i la majoria són homes, segons les últimes dades de l’OMS


Un 18% de les dones europees fuma, el que representa la taxa més alta al món si es compara amb altres regions, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut publicades aquest dimarts.

És el doble de la mitjana de dones fumadores al sud-est asiàtic, i més de sis vegades de les fumadores a la regió africana i al Pacífic occidental. Amb tot, un 22,3% de la població mundial fuma tabac i la majoria són homes, segons l'OMS.

L'organització celebra que una seixantena de països va pel bon camí per assolir l'objectiu de reducció de fumadors del 30% el 2025 respecte al 2020. Amèrica lidera aquesta reducció, seguida de l'Àfrica i el Sud-est asiàtic, la regió que més fuma al món.

Ara bé, Europa li podria robar la primera posició com a regió amb més fumadors aviat. L'OMS alerta de la “lenta” disminució de fumadors als països europeus, que ni tan sols retallaran en un 20% el nombre de consumidors respecte al 2010.

L'OMS insta els governs a ajudar als consumidors de tabac i a invertir més en la recerca de mètodes per deixar de fumar. Segons l'OMS, invertir 1,68 dòlars per càpita a l'any en aquesta investigació podria ajudar uns 152 milions de persones a trencar amb la seva addicció al tabac.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article