El 60% de les places residencials de Catalunya són públiques

S'implanta el nou model d'atenció en els centres de dia


De les 53.500 places residencials que té actualment Catalunya, 31.200 (el 58%) són amb finançament públic. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha explicat que Catalunya té registrats 1.008 establiments residencials per a gent gran i el 70% reben finançament públic i ha destacat les inversions que, per valor de 31 milions d'euros, ha fet el Departament per millorar les condicions estructurals dels centres assistencials per a gent gran (la inversió en equipaments propis de gent gran ha estat de 121,5 milions d’euros).

El Departament ha incrementat durant aquesta un 26,7% el preu que paga per cada plaça residencial de gent gran concertada i en els darrers 7 anys el total d'increment ha estat de 477,44 euros que representa un augment del 34%, 12 punts per sobre del creixement que ha experimentat l’IPC el mateix període.

En les properes setmanes el Departament obrirà el procés perquè les aproximadament 14.000 places residencials que actualment tenen la consideració de col·laboradores passin a ser concertades. El concert d'aquestes places garanteix una major seguretat i estabilitat financera ja que les empreses cobren independentment que estiguin ocupades o no. Això no passa en el cas de les places col·laboradores.

Respecte a l’atenció diürna de la gent gran, l'any passat disposàvem de 6.005 places i s'ha començat a implantar el nou model d'atenció a la gent gran en els centres de dia, basat en la flexibilitat i en una gestió més fluida i adaptable. Aquest model s'ha dissenyat tenint en compte el nou perfil dels usuaris, la majoria dels quals presenten un grau alt de dependència. El centre d'atenció diürna per a gent gran és un servei de proximitat en l'entorn del domicili de la persona gran i que dona atenció i assistència a persones amb dependència que viuen al seu domicili amb els suport de la família i/o altres serveis socials complementaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article