L’Hospital Sant Joan de Déu porta la musicoteràpia a casa dels infants que requereixen atenció pal·liativa

La iniciativa està vinculada a un estudi per avaluar-ne l’impacte en pacients amb malalties greus o cròniques complexes


L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha posat en marxa, per primer cop a Catalunya, un servei de musicoteràpia a domicili per als infants que pateixen malalties greus que amenacen o limiten la seva vida o malalties cròniques complexes i requereixen atenció pal·liativa. Aquesta iniciativa pretén afavorir el benestar de l’infant i facilitar la seva interacció amb els pares.

La iniciativa està vinculada a un estudi de recerca que té per objectiu determinar quin impacte té la musicoteràpia en els infants malalts i les seves famílies. La posada en marxa de la musicoteràpia a domicili ha estat possible gràcies a una donació de l'Associació Benèfica Anita.

Cada dia, una musicoterapeuta de l’Associació Ressò, l’entitat que col·labora amb l’hospital des de 2005 per oferir musicoteràpia als pacients ingressats, visita dos infants a casa seva per fer una sessió de musicoteràpia de tres quarts d’hora de durada en la que canten cançons o toquen instruments musicals diversos.

Abans i després de la sessió, es recullen diferents dades per valorar l’impacte d’aquesta activitat en el benestar del nen i la família. A l’estudi de recerca, que tindrà una durada de 24 mesos, hi participaran un total de 75 pacients.

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona tracta cada any 350 infants que requereixen atenció pal·liativa i a la complexitat. Dos terços són nens amb malalties greus que poden morir durant la infantesa i la resta, infants amb malalties cròniques complexes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article