L’Associació in via atén 1.070 dones supervivents d’agressions en els últims cinc anys, 355 el 2020

L’entitat llança una campanya de cara al 25-N per deixar clar que la violència masclista “no és ficció"


Amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25 de novembre, l’Associació in via ha posat en marxa una campanya per conscienciar que la violència masclista no és ficció i sumar-se, així, a la jornada de condemna d’aquesta xacra.

I és que, en els últims cinc anys, el servei d’acompanyament integral a dones víctimes i supervivents de violències de gènere (SAID) de l’entitat ha atès 1.070 dones usuàries. Només durant el 2020, el SAID va atendre 355 persones, un 57% de les quals supervivents de múltiples violències, des de matrimonis forçats o tràfic de persones amb fins d’explotació sexual fins a violències físiques, psicològiques i institucionals. D’aquestes, un 39% eren infants de menys de 18 anys; un 21%, joves d’entre 18 i 21 anys; i un 40%, majors de 21.

En un 22% dels casos, aquestes persones han necessitat ser acollides en una de les nou residències de l’associació per rebre una atenció integral degut a la seva situació d’extrema vulnerabilitat: sense ingressos, sense recolzament familiar, racialitzades (74%), sense documentació reglada (12%) i, totes elles, sense llar.

Davant d'aquesta realitat, l'Associació in via ha llançat una campanya amb el lema #LaViolènciaMasclistaNOésFicció, que consisteix en quatre peces audiovisuals que s'aniran difonent entre dillus i dijous 25 de novembre. L'entitat especialitzada a abordar les violències i discriminacions per raó de gènere també se sumarà a la manifestació convocada dijous a Barcelona amb el lema “25N, Dia Internacional contra les violències vers les dones i les nenes”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article