El Govern analitzarà com atenen els Mossos d’Esquadra a les dones que han patit violència masclista

Interior i Igualtat i Feminismes presenten una guia per identificar violències de gènere a l’entorn digital


El Govern farà un estudi per analitzar com se senten ateses les dones per part dels Mossos d'Esquadra quan interposen una denúncia, amb l'objectiu de millorar el procés d'atenció de les violències masclistes. Així ho han anunciat aquest dimarts els consellers d'Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, i d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, al tancament de la jornada ‘Violències masclistes digitals: quines són i què hi podem fer?’, on també han presentat una guia per identificar les violències de gènere a l'entorn digital.

“Volem escoltar les dones, és necessari conèixer com se senten ateses per part de la policia, per poder continuar millorant l'atenció que els oferim”, ha dit el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Segons assenyalen des del Govern, aquesta serà la primera vegada que la ciutadania participarà en la millora d'un procés en el cos dels Mossos d'Esquadra.

A més, Elena ha subratllat que “la feminització de la seguretat pública passa en primer lloc per saber identificar les violències masclistes, per escoltar la veu de la dona i posar-la al centre de les polítiques públiques i per oferir-los recursos”.

Prevenir les violències masclistes digitals

Per altra banda, a la cloenda de la jornada Violències masclistes digitals: quines són i què hi podem fer?, també s'ha presentat la Guia per identificar les violències masclistes digitals. Aquesta eina haurà de servir per conèixer i abordar aquestes violències i ha estat elaborada pel col·lectiu DonesTech en col·laboració amb la Unitat Central d'Atenció i Seguiment a Víctimes de l'Àrea Tècnica de Proximitat i Seguretat Ciutadana de Mossos d'Esquadra.

“Les tecnologies no són neutres, sinó que venen carregades de les mateixes ideologies que sostenen les societats que les produeixen, com és el cas de la ideologia patriarcal”, ha manifestat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; qui també ha remarcat que “quan parlem de violències masclistes digitals sabem que, malauradament, tenim i tindrem molta feina per endavant”.

En aquest mateix sentit, Elena ha destacat que el departament d'Interior realitzarà una acció a les xarxes socials per explicar els passos que ha de seguir una dona que pateix violència masclista per rebre acompanyament i posar la denúncia, si ho vol, als Mossos d'Esquadra. Tot això en el marc de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, conegut com a 25-N.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article