El 35% de la població de l’Estat està en risc de patir depressió, segons l’OCDE

La Covid-19 retalla en set mesos l’esperança de vida als països que formen part de l’organització

El 35% de la població de l'Estat està en risc de patir depressió, segons apunta un informe de l'OCDE que avalua com ha afectat la Covid-19 al benestar en 15 països, entre ells Espanya. Aquesta xifra suposa un increment respecte al 2020, any en què el 31% de les persones estava en risc de patir depressió a l'Estat. Ambdues xifres són superiors a la mitjana de l'OCDE, on la taxa se situa en el 26%.

Així, Espanya és el tercer país dels analitzats amb més persones en risc de patir depressió, només superada per Itàlia i el Canadà. D'altra banda, el 29% de la població de l'Estat està en risc de patir ansietat, un punt més respecte al 2020.

A més, l'informe assenyala que la pandèmia ha retallat més de mig any l'esperança de vida als països de l'OCDE, després que s'hagi registrat un excés de mortalitat del 16%. En el cas d'Espanya, l'excés de mortalitat és del 18%. Segons l'estudi, pel que fa a l'OCDE han mort més homes que dones, tot i que les dones pateixen més covid persistent, deteriorament de la salut mental i sentiment de soledat.

Malgrat que l'estudi assenyala que la població general ha patit un deteriorament de la salut mental, l'OCDE apunta que els joves són els més afectats. A més, l'informe indica que una de cada tres persones se sent massa cansada després de la feina per fer les tasques domèstiques, una xifra que ha augmentat respecte al 22% registrat el 2020. En els últims mesos també han augmentat els sentiments de soledat i desconnexió de la societat, segons indica l'informe.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article