El passaport covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències entrarà en vigor aquest divendres

El conseller demana guardar el document per no haver-lo de tornar a baixar


El passaport covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències entrarà en vigor aquest divendres, a la mitjanit, segons ha anunciat aquest dilluns el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una compareixença al Palau de la Generalitat. El conseller ha demanat guardar el document per no haver-lo de tornar a baixar cada cop.

El Govern va haver de suspendre l'obligatorietat d'ensenyar el passaport covid divendres perquè la pàgina web s'havia saturat des de dijous, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar-ne l'ús. El conseller ha explicat que, quan es van començar a detectar un “tràfic elevat” a la pàgina de La Meva Salut, es van posar en marxa “mecanismes de reforç”, i ha assegurat que des de dilluns passat s'han emès “prop de dos milions” de certificats i que actualment hi ha 6.000 entrades al minut a la pàgina web de La Meva Salut.

Així, Argimon ha explicat que la mesura s'aplicarà tal com estava prevista “després d'aquest marge de tres o quatre dies perquè tothom es pugui descarregar el document amb tranquil·litat”. També ha remarcat que hi haurà una “petita diferència”, que és el que certificat serà obligatori per accedir a aquests recintes des dels 13 anys, i no des dels 12 com es preveia inicialment.

El titular de la cartera de Salut, ha subratllat en diferents ocasions la importància de “guardar” el document descarregat per no haver de fer l'operació cada vegada, i ha indicat que la mesura no entrarà en vigor fins divendres perquè tothom que tingui dubtes sobre com obtenir el certificat els pugui resoldre. En aquest sentit, ha explicat que la setmana passada hi havia persones que s'adreçaven a Centres d'Atenció Primària perquè “els imprimissin” el document. Una funció que, ha recordat, no és la que pertoca a la xarxa dels CAP.

També ha destacat que el certificat covid “no és cap document de traçabilitat” i, per tant, ha recomanat a restaurants, gimnasos i residències que en facin una “inspecció ocular”, sense necessitat d'haver d'escanejar codis QR o similars.

Per altra banda, ha recordat que “no hi ha solucions màgiques” per frenar la pandèmia, però que “totes ajuden”, de manera que el certificat covid té la missió “d'ajudar a controlar” la infecció, però no de solucionar-la.

Finalment, el conseller ha assegurat que el certificat “tampoc és una mesura per incrementar la vacunació”, per bé que, en termes absoluts, hi ha hagut 20.000 noves vaccinacions des de divendres passat. “Si n'hi ha, benvinguda sigui, però el nivell de vacunació a Catalunya és molt bo”, ha indicat Argimon.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article