Quatre morts, entre ells dos infants, a l’incendi en un baix ocupat a Barcelona

Hi ha quatre persones més que han resultat ferides després d’haver-se confinat en un pati interior del local a la plaça Tetuan per fugir del foc


Quatre persones han mort en un incendi a la plaça Tetuan de Barcelona. Dues d'elles són nens petits que tindrien, segons les primeres informacions, un i tres anys. Tots quatre estarien ocupant un baix en el número 20 de la plaça, en el que era una antiga entitat bancaria, segons ha explicat des del lloc el cap de la Divisió d'Operacions dels Bombers de Barcelona, Àngel Lòpez.

Els Bombers han rebut un avís cap a les 5.56 hores d'un testimoni que assegurava que sortien flames i fum del baix. Els Bombers han trobat quatre persones confinades en un pati al soterrani, que han resultat ferides. Les víctimes mortals es trobaven en l'interior del domicili, inconscients, i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no ha pogut reanimar-les.

Al lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de Barcelona. El SEM ha activat 12 unitats terrestres i l'equip de psicòlegs. En total ha fet vuit assistències. Dels quatre ferits, dos han estat traslladats a l'Hospital del Mar i dos més al de Sant Pau, en estat menys greu.

El cap de la Divisió d’Operacions dels Bombers de Barcelona, Àngel Lòpez, ha explicat que de moment encara no tenen evidències sobre el que hauria pogut causar l’incendi i, per tant, tampoc hi ha cap hipòtesi sobre el sinistre. La policia científica està treballant i hauran de ser ells els que determinin la causa de l’incendi, tot i que Lòpez ha assegurat que tot apunta al fet que les persones que han mort al sinistre estaven pernoctant a aquesta antiga oficina bancària. 

Fins al lloc de l'incendi s'hi han desplaçat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

FEDAIA reclama garantir els drets de la infància

La Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) considera que la mort d'aquestes quatre persones és “un fet lamentable que posa de manifest la situació de vulnerabilitat i risc en què viuen algunes famílies a Catalunya”. En aquest sentit, demanen a les administracions “una implicació més gran per evitar successos tràgics com aquests i garantir els drets fonamentals de la infància i les seves famílies”.

Des de FEDAIA recorden que “són diverses les famílies que es veuen obligades a viure en infrahabitatges, en situacions de pobresa extrema, que posen en risc la seva vida i representen una vulneració inacceptable dels seus drets fonamentals”.

El síndic de Barcelona exigeix “accions decidides”

Arran del sinistre al local de la plaça Tetuan, el síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha reclamat “accions decidides per garantir el compliment dels drets humans de proximitat” i ha insistit en el fet que es tracta d'una situació que aplega diverses condicions de complexitat extrema: col·lectiu vulnerabilitzat, pobresa estructural, infrahabitatge i pobresa energètica, entre altres.

Bondia ha subratllat que no es tracta d'un context aïllat puntual, sinó que és una circumstància visible en diversos punts de la ciutat i que requereix “un abordatge integral” per part de totes les administracions implicades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article