L’aprovació “imminent” del decret d’assistència personal, la demanda més urgent del sector de la discapacitat física 

ECOM reclama al Govern que garanteixi amb “celeritat” el dret a una vida independent 


El sector de la discapacitat física s’ha pronunciat amb contundència, i exigeix al Govern l’aprovació “imminent” del decret d’assistència personal.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ECOM ha exigit “celeritat” per tal que aquesta aprovació es faci “en condicions” per garantir una vida independent, adequant el nombre d'hores al projecte de vida individual de cada persona, i sense discriminació d'accés per tipologia de discapacitat o edat de la persona. En aquest sentit, també ha subratllat la importància de la tasca del sector a l'hora d'avançar en la garantia del dret a una vida independent.

D'altra banda, ECOM ha demanat que ja en els pressupostos del 2022 es contempli una partida de deu milions d’euros per serveis directes d'assistència personal, per tal que unes 300 persones amb discapacitat puguin sortir de sistemes d'institucionalització o deixin d'estar en risc d'institucionalització.

Pel que fa a les administracions de caràcter local, ha recordat que són un element “clau” per poder fer un desplegament territorial d'aquest servei. En aquest sentit, les ha animat a seguir l'exemple de l'Ajuntament de Barcelona, que des de fa uns anys destina una part de fons propis a l'impuls d'un servei municipal d'assistència personal, que es cofinança a través d'un acord marc amb la Generalitat de Catalunya i la Llei de promoció d'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència (LAPAD) de l'Estat.

Finalment, la petició destinada al Govern espanyol s'ha centrat en la necessitat de regular la categoria o qualificació professional de l'assistent personal, i que es faci d'acord a la proposta formativa de cinquanta hores que defensa el col·lectiu i que situa com a principal formadora a la pròpia persona amb discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article