Nou centre d'acollida per a infants i adolescents desemparats

El barri de Gràcia acollirà el centre Gaudí amb capacitat per a 36 persones


Aquest mes entrarà en funcionament un nou centre d'acollida per a infants i adolescents desemparats a Barcelona. El complex, situat al barri de la Salut de Gràcia, disposarà de 3 llars de 12 places cada una (per a majors de 12 anys) i s'anomenarà Gaudí per la proximitat amb el Parc Güell. Cadascuna de les llars disposa d'accessos independents, menjador propi i sales d'estar, si bé sí que es compartiran la sala poliesportiva o la dels tallers. La Fundació Ciutat i Valors ha comprat i reformat, amb l'ajuda del Departament d'Acció Social i Ciutadania, l'edifici i gestionarà el centre Gaudí.

La idea de dividir el centre en grups de 12 respon al model que ha seguit el Departament per tal que l'entorn de l'infant sigui el més familiar possible, ja que en petits grups és més fàcil que els infants i adolescents creïn vincles entre ells i estableixin una relació més personalitzada amb els educadors socials i treballadors del centre. Aquests centres d'acollida són serveis residencials d'estada limitada i els seus professionals han d'elaborar la proposta de mesura més adequada quan és necessària l'atenció immediata i transitòria de l'infant que ha de ser separat del seu nucli familiar o quan ha arribat al nostre país sense referents familiars que se'n puguin fer càrrec. Després de l'estada al centre, l'infant pot anar amb una família d'acollida, passar a conviure en un centre residencial d'acció educativa o tornar amb la seva família. Els d'origen marroquí tenen l'alternativa d'incorporar-se voluntàriament al programa Catalunya-Magrib i retornar al Marroc.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Elena González Chaves Barcelona
2.

Si us plau truqueu-me al telèfon 93 291 66 60 per tal de poder convocar-vos a una reunió informativa per al projecte "Festa Major solidària i accessible".
Sóc del Dte. de Gràcia, us envio aquest mail perquè no tinc ni telèfon ni e-mail vostre, i la reunió es fa demà passat dia 4 de juliol de 2012, a les 17:30 h. a la Seu del Districte.
Quedo a l'espera.
Cordialment.

  • 0
  • 0
Laia
1.

Hola sóc una alumne de l'escola Pia de Sabadell i estic fent el treball de recerca sobre l'acolliment, i m'agradaria saber si em podrieu donar informació sobre aquest centre o si el podria anar a visitar per realitzar una entrevista.

Moltes gràcies;



Laia.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article