Un jove denuncia que l’han fet fora del pis de Barcelona on vivia per no despenjar la bandera LGTBIQ+

La propietat no volia que es pengés res a l’edifici perquè “trencava amb la uniformitat de la façana”


Un jove de 30 anys ha denunciat a través de Twitter que l'han fet fora del pis que tenia llogat a Barcelona per no despenjar la bandera LGTBIQ+ de la terrassa.

A finals de setembre va rebre un mail de la immobiliària en el qual li indicava que havia de treure l'estendard perquè la propietat no volia que es pengés res a l'edifici perquè “trencava amb la uniformitat de la façana”. Ell els va respondre que era una reivindicació del col·lectiu LGTBIQ+ davant les agressions que havia patit darrerament i que, si l'obligaven a treure la insígnia, deixaria el pis. Unes setmanes després, el va trucar la propietària de l'immoble, que li va dir li arribaria una notificació per incompliment de contracte. Davant d'això, el jove ha decidit deixar l'immoble.

L'home ha detallat que ha decidit abandonar el pis aquest dissabte i ha assegurat que no té “cap dubte” que el motiu de la retirada de la bandera és “purament ideològic”. Davant d'això, ha detallat que ha denunciat els fets a l'Observatori contra l'Homofòbia. A través de les xarxes socials, l'associació ha lamentat la situació del jove, li ha mostrat el seu suport i s'ha posat a la seva disposició, amb assistència jurídica i amb acompanyament psicosocial.

Aquest cas ha indignat molts usuaris de Twitter, que han mostrat el seu suport a l'afectat a través de les xarxes socials. Entre ells, hi ha la regidora i presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, que ha agraït al jove que hagi “denunciat aquesta situació”.

Agressió homòfoba a l’Eixample

Per altra banda, un jove assegura que va ser víctima d'una agressió homòfoba la matinada de diumenge a dilluns al carrer Diputació de Barcelona, a l'Eixample. El noi ha explicat a les xarxes socials que, quan tornava a casa després de sortir de festa, cap a les 4 de la matinada, uns joves li van demanar una cigarreta. Ell els la va denegar i va seguir caminant. A continuació només recorda rebre un fort cop al cap seguit del crit 'maricón', i va caure a terra sagnant. Un altre jove el va ajudar i va avisar els serveis d'emergències. Una patrulla de Mossos es va acostar al lloc, però no va trobar els suposats agressors. El jove va ser atès en un hospital públic de la capital catalana.

El regidor de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha reaccionat a les xarxes a aquesta nova agressió homòfoba i ha assegurat que l'Oficina per la No Discriminació ha activat els seus protocols per oferir suport jurídic i psicosocial a la víctima. El noi ha denunciat el cas als Mossos i també ha rebut el suport de l’Observatori contra l’Homofòbia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article