Salut i Drets Socials avancen en els treballs per crear la futura Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària

Cervera i Argimon presideixen la jornada de treball del Consell Assessor del Pla d’Atenció Integral


El Departament de Salut i el de Drets Socials continuen treballant per crear la futura Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la de Drets Socials, Violant Cervera, han presidit aquest dijous la jornada de treball del Consell Assessor del Pla d'Atenció Integral Social i Sanitària, que s'ha reunit després de gairebé dos anys sense fer-ho per la pandèmia.

La futura agència ha de garantir l'atenció integrada a les persones grans, amb discapacitat, amb problemàtica social derivada de salut mental i, en general, a totes les persones amb necessitats complexes. També es treballarà per integrar l'atenció sanitària de les persones que viuen en residències als equips d'atenció primària.

Cervera ha explicat que també es vol arribar a les 1.156 residències de persones grans i amb discapacitat amb eCAP, incrementar el desplegament de l’atenció domiciliària integrada i avançar en el model integrat de sistemes d'informació social i sanitari que permeti compartir i integrar la informació generada pel sistema de salut i el sistema social. L'objectiu és millorar la pràctica assistencial i atendre les necessitats reals de les persones. “Això ens permetrà millorar la pràctica assistencial, el coneixement i els resultats dels sistemes d'atenció, i la situació i les necessitats de les persones ateses”, ha reblat la consellera.

De la seva banda, Argimon ha assegurat que la integració de l'atenció social i sanitària és un objectiu prioritari del Govern. En aquest sentit, ha recordat que ja s’ha creat el grup motor per fer possible tots els treballs de creació de l'agència. Com Cervera, ha afirmat que l'objectiu final és donar una millor atenció a les persones més vulnerables.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article