El SOC posa en marxa un programa d’FP dual que beneficiarà més de 700 joves aturats sense qualificació

Els beneficiats rebran formació per obtenir un certificat, i seran contractats per una empresa durant un any

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) posa en marxa un nou programa de formació professional per a l'ocupació en format dual que, amb una dotació de 17 milions d'euros, vol impulsar projectes formatius i de contractació per a més de 700 persones joves en sectors productius generadors d'ocupació o amb gran mancança de personal qualificat, com l'industrial, l'agroalimentari o les energies renovables.

L'objectiu d'aquest programa és formar joves que es troben a l'atur i que en la majoria de casos no disposen d'una qualificació professional. Aquestes persones rebran acompanyament i una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat, al mateix temps que estan contractats per una empresa durant 12 mesos.

El termini de sol·licitud de les subvencions s’ha iniciat i finalitzarà el dia 20 de desembre. Les actuacions de formació i contractació es podran allargar fins al març del 2023.El Departament d'Empresa i Treball assegura que la formació és una “eina rellevant per sortir de l'espiral de precarietat” en què sovint es troben aquests joves i per això, una de les principals polítiques per millorar l'ocupació juvenil és incrementar la seva qualificació. En aquest sentit, un 71% de les persones joves registrades a l'atur no tenen una capacitació professional. Segons dades del passat mes de novembre, un 8% com a màxim tenen estudis primaris i un 63% tenen estudis obligatoris o secundaris, però sense una especialització professional o acadèmica.

La convocatòria de subvencions del SOC per al nou programa d'FP dual està dirigida a administracions locals, entitats sense ànim de lucre, gremis, patronals, sindicats i centres de formació especialitzats i acreditats, que hauran de presentar un projecte que inclogui accions d'orientació, formació i contractació laboral.

Pel que fa a les persones destinatàries, ho podran ser els i les joves de 16 a 29 anys inscrits al SOC, preferentment sense qualificació professional, i que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 o 3. Aquest nou programa forma part del paquet de polítiques actives d’ocupació adreçades específicament als joves que el Departament d’Empresa i Treball executarà entre el 2021 i el 2022 per un valor total de 216 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article